De naam zegt het eigenlijk al, maar in Top of Mind schrijf ik over de zaken die me bezighouden. Hier leg ik uit waar ik mee bezig ben, onderzoek ik onderwerpen die me interesseren en andere zaken. Gewoon een uitlaatklep!

 • April Sportmaand
  Ga ik dit echt doen? Wat doe ik mezelf aan.. Maar oké wie de blog typt moet hem ook uitvoeren.. Here we go! Al twee weken werk ik thuis in verband met het coronavirus. De dag dat ik thuis kwam te zitten, heb ik ook direct het sporten gestopt. Waarom weet ik eigenlijk niet. Nu … Lees verder “April Sportmaand”
 • Vebruari Challenge Recap
  Iets later dan gepland, maar nu met de social distancing heb ik er zeker tijd voor. Het is nu echt tijd voor de Vebruari Challenge Recap. Hoe was het om een maand geen vlees te eten? Vebruari Challenge Recap Allereerst zal ik heel eerlijk zijn dat ik twee keer gefaald heb. De eerste keer was … Lees verder “Vebruari Challenge Recap”
 • Ik was 16..
  “ Ik ben al 16” dacht ik, toen  mijn moeder overleed. Ik stelde mezelf gerust met het idee dat ze mij had kunnen zien opgroeien en had gezien wie ik ben.  Hoe anders is het leven nu Vannacht om 03:00 is het 10 jaar geleden dat mijn moeder overleed aan de gevolgen van borstkanker. 4 … Lees verder “Ik was 16..”
 • Vebruari Challenge
  Zoals een echte Millenial betaamt ben ik ook bezig met de vraag hoeveel vlees we eten en of dit allemaal nodig is. Het is niet alleen zo maar een trend, maar het heeft natuurlijk ook te maken met het klimaat en dierenwelzijn. Om vlees te produceren is het natuurlijk nodig om dieren te houden en … Lees verder “Vebruari Challenge”
 • Financiën 2020 – Excelshit
  Één van de voornemens voor 2020 is om meer te sparen. Om dit te kunnen doen heb ik meer inzicht in mijn uitgaven nodig. In de laatste 4 maanden van 2019 heb ik mijn huishoudboekje in Excel gezet. Op deze manier kan ik beter inschatten wat ik per maand nodig heb en op basis hiervan … Lees verder “Financiën 2020 – Excelshit”
 • Lezen om te Schrijven
  In oktober gaf ik mezelf de opdracht voor de Booktober Reading Challenge. 4 boeken in één maand. Heb ik jullie nooit meer wat over verteld, want dit faalde jammerlijk. Daarom wil ik het nu over doen en hoop ik meer succes te behalen. Ik neem jullie graag mee in het waarom en hoe. Waarom wil … Lees verder “Lezen om te Schrijven”
 • 2020: Voornemens
  De eerste week van 2020 is begonnen en een nieuw decennium is aangebroken. Alle goede voornemens zijn genomen. Uiteraard ook door mij. Ik wil van alles, maar de vraag die ik me ook ben gaan stellen is of het me gelukkiger maakt. Daarom heb ik in mijn goede voornemens en doelen ook een extra factor … Lees verder “2020: Voornemens”
 • Verder met Schrijven
  Dit blog was ik gestart om meer te schrijven en hoewel er weinig blogs zijn verschenen, blijf ik er mee bezig. Zo ook met de verhalen die in mijn hoofd zitten en ik eigenlijk graag op zou willen schrijven. Met deze verhalen ben ik de afgelopen tijd bezig geweest. Ik denk alleen dat het beter … Lees verder “Verder met Schrijven”
 • Spaarpotten op Nul
  In januari 2019 maakte ik een prachtig spaarsysteem. Ik had gratis spaarrekeningen geopend voor verschillende doelen, vaste spaarbetalingen ingesteld en op mijn hoofdspaarrekening spaarde ik voor de aanstaande verhuizing. Die hoofdspaarrekening, samen met die van Tom, waren berekend op het klussen, de verhuizing en alles wat daarbij kwam kijken. Zo creëerden we ons nieuwe plekje … Lees verder “Spaarpotten op Nul”
 • Booktober Reading Challenge
  Ik ben het lezen verleerd. Vroeger las ik veel en bijna elke avond in bed. Nu blijf ik voor de tv hangen totdat ik ga slapen. Het is makkelijker om Netflix op te zetten en de hele avond een serie te blijven kijken, terwijl het lezen van een boek ook heel fijn kan zijn. Om … Lees verder “Booktober Reading Challenge”
 • Leer te Schrijven
  Nu een week geleden zette ik mijn eerste blog online en beloofde ik binnen een week een tweede blog. Toch is het nog best lastig om in een week tijd een nieuw blog te schrijven. Zeker omdat ik in die tijd ook het boek Durf te Schrijven van Carry Slee wilde lezen. Toch wil ik een wekelijks … Lees verder “Leer te Schrijven”
 • Durf te Schrijven
  Een nieuwe poging tot een blog en ditmaal met een iets andere insteek. Dit keer ga ik het echt publiceren. Dus niet alleen online zetten, maar ook op m’n social media promoten. Het thema van deze eerste week is namelijk; Durf te Schrijven. Durf te Schrijven  Een tijdje terug kwam ik het schrijf-hulpboek “Durf te … Lees verder “Durf te Schrijven”