Ga ik dit echt doen? Wat doe ik mezelf aan.. Maar oké wie de blog typt moet hem ook uitvoeren.. Here we go!

Al twee weken werk ik thuis in verband met het coronavirus. De dag dat ik thuis kwam te zitten, heb ik ook direct het sporten gestopt. Waarom weet ik eigenlijk niet. Nu zijn gisteren de maatregelen verlengd tot 28 april. Het lijkt me verstandig om in deze tijd te gebruiken toch weer het sporten op te pakken. Vandaar dat ik nu mijn nieuwe Challenge inzet: 30 dagen sporten in april!

April Sportmaand

Nou nog tot zeker 28 april zullen we thuis moeten blijven. Dus weinig sociale activiteiten en veel tijd thuis. Wat beter om dan toch weer te gaan sporten. Ik heb ooit veel gesport toen ik een half jaar in de Verenigde Staten studeerde. Toen had ik veel tijd voor de colleges en heb toen 6 keer per week gesport. Nu heb ik ook weer veel tijd omdat we nou eenmaal thuis moeten blijven. Gelukkig heb ik al gewichten op zolder staan en mag alleen hardlopen nog wel. Ik denk dat het ook goed vol te houden is omdat het niet elke 2 uur hoeft te zijn. Zeker niet zelfs. Ik ga voor korte workouts van 30 minuten tot iets meer dan een uur.

Ik wil 3 keer per week gaan hardlopen en 4 keer per week krachttraining doen. Beide had ik alweer opgepakt dit jaar. De laatste twee weken viel dit al weg, maar daar gaan we weer verandering in brengen. Rigoureus weliswaar, maar daar is nu mooi tijd voor. En wie weet word ik op deze manier toch nog een keer zomerklaar.

Hardlopen

Ik ga voor een schema waarin ik 3x per week ga hardlopen. Ik was al aan het opbouwen, om een halve marathon te gaan lopen en de 5km ging al zeer goed. Nu gaan we doorpakken. De 2 keer hardlopen op werkdagen ga ik voor 5km en in het weekend wil ik een langere afstand introduceren. Zou eind deze maand 10 kilometer lukken? Ik ga ervan uit dat de maatregelen hier niet zo streng worden dat we niet meer buiten mogen sporten.

Sidenote: De hardloopfoto is van 2017...

Krachttraining

De andere 4 dagen ga ik krachttraining doen. 5 jaar geleden had ik een 6 daags schema, gebaseerd op Push (Borst en Triceps), Pull (Rug en Biceps) en een dag voor Schouders en Benen. Omdat ik nu voor 4 dagen krachttraining ga zal ik dit iets aanpassen. Het wordt dan ook 2x Push + Schouders en 2x Pull + Benen. Gelukkig heb ik alle benodigdheden al in huis en is de zolder deels ingericht als sportschool met gewichten en een bankje.

Weekschema:

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
HardlopenKracht PushKracht PullHardlopenKracht PushHardlopenKracht Pull

Bovenstaand schema is bedoeld voor de komende weken. Deze geldt vanaf aanstaande maandag, deze week maak ik eerst vol met het volgende:

  • Woensdag 1: Kracht Push
  • Donderdag 2: Kracht Pull
  • Vrijdag 3: Hardlopen
  • Zaterdag 4: Kracht Push
  • Zondag 5: Kracht Pull

Challenge

Elke dag sporten. In m’n hoofd hoor ik mezelf en iedereen zeggen is dat niet meteen wat veel. Toch ga ik ervoor. Om jullie controle te geven zal ik het sporten elke dag op mijn Instagram stories voorbij laten komen. Het motto voor april:

Go hard and stay home.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s