De eerste week van 2020 is begonnen en een nieuw decennium is aangebroken. Alle goede voornemens zijn genomen. Uiteraard ook door mij. Ik wil van alles, maar de vraag die ik me ook ben gaan stellen is of het me gelukkiger maakt. Daarom heb ik in mijn goede voornemens en doelen ook een extra factor opgenomen, namelijk geluk!

Voor 2020 heb ik nu 4 categorieën met doelen opgesteld; Sparen, Sporten, Schrijven en Schik.

Sporten:

Voornamelijk om een gezond leven te leiden, maar ook omdat bewezen is dat je door te bewegen ook gelukkiger wordt. En met mijn kantoorbaan, is het goed om toch in beweging te blijven.

 • Regelmatig sporten

Het plan is om 2 keer per week te gaan hardlopen en 2 keer per week krachttraining te doen. De eerste 2 keer hardlopen heb ik alweer in de benen (volg me nu ook op Strava) en als dit blog online staat zal ik me naar zolder begeven voor de eerste krachttraining.

 • Halve marathon lopen

Ook wil ik iets aan mezelf bewijzen, namelijk dat ik een halve marathon kan lopen. Zondag 25 oktober 2020 wil ik meedoen aan de Halve Marathon in Doetinchem. Hiervoor moet ik trainen dus die 2 keer hardlopen per week moet ik zeker gaan gebruiken.

Sparen:

Vorig jaar schreef ik ook al over sparen en dat gaat nog steeds door. De spaardoelen zijn eigenlijk weinig veranderd, al is er 1 potje bijgekomen! Ik neem ook reizen op als “spaarpot” om ervoor te zorgen dat ik dit ook echt kan doen! Zonder dat ik hiervoor andere potjes aanspreek.

 • Vangnet/Toekomst

Tom en ik wonen sinds deze zomer met z’n tweeën in Aalten en na al dat klussen is het tijd om het vangnet weer op te bouwen. Er is een vangnet, maar die kan beter en daarnaast is het goed om alvast te sparen voor de toekomst.

 • Studieschuld

In 2019 ben ik afgestudeerd, hier heb ik wel een studieschuld aan overgehouden. Deze studieschuld hoef ik nog niet terug te betalen, maar ik zet hiervoor alvast elke maand een bedrag opzij. Afbetalen begint namelijk pas in 2022.

 • Reizen

Ik wil meer van de wereld zien en ik denk dat dit heel waardevol is, vandaar dat ik elke maand geld opzij ga zetten om meer te zien van de wereld. Een spaarpot voor vakanties en reizen.

 • Spaarplan

Door een spaarplan op te stellen voor het komende jaar hoop ik deze dingen te kunnen bereiken en een leuk leven te hebben. Vandaar dat ik me voorneem om een spaarplan klaar te hebben voor mijn loon wordt gestort. Ik zal hier dan een blog aan wijden, dus keep posted.

Schrijven:

 • Blogs

Ik ben dit blog begonnen omdat ik meer wou schrijven, en dit is er nog niet helemaal van gekomen. Toch wil ik dit opnieuw proberen in 2020. Ook de challenges wil ik dit jaar graag gaan proberen. Dus Vegetari -Februari staat al op de planning! Een volledige planning ben ik aan het maken. Ik hoop elke week een blog te posten (het liefst op maandagavond).

 • Verhalen

Ik wil mijn verhalen nog steeds gaan uitwerken, maar daar gaat veel tijd in zitten. Ik ga kijken of ik op andere manieren hier invulling aan kan geven.

Schik:

 • De wereld zien!

Ik wil meer van de wereld zien. En reizen kan heel duur zijn, maar ook kleine uitjes laten je meer van de wereld zien. Daarom minimaal 1x per maand een uitje naar iets nieuws!

 • Gitaar

Ik heb nooit een instrument leren spelen. Nee, ik denk niet dat de blokfluitlessen uit groep 8 zijn blijven hangen. Vandaar dat ik een paar jaar terug een gitaar kocht en deze staat nu te verstoffen.  Toch is er nog steeds de droom om dit te leren spelen. Deze wil ik in 2020 ook weer oppakken!

 • Doen wat ik wil

Minder bezig zijn met wat anderen vinden van wat ik doe maar doen wat ik wil. Dat heb ik onder andere al gedaan door voor Kerst m’n haar grijs te verven, ondanks het tegengeluid vanuit mijn omgeving! In 2020 hoop ik dit door te zetten en mijn eigen plan te trekken!

Eerste aanzet

Dit blog is een eerste aanzet in mijn weg naar een gelukkiger en bewuster leven. Houd dit blog in de gaten om te zien of deze doelen me inderdaad gelukkiger maken en welke resultaten ik boek!

Life sucks and then you die… Let’s make it better, and entertain you while I try!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s