Dit blog was ik gestart om meer te schrijven en hoewel er weinig blogs zijn verschenen, blijf ik er mee bezig. Zo ook met de verhalen die in mijn hoofd zitten en ik eigenlijk graag op zou willen schrijven. Met deze verhalen ben ik de afgelopen tijd bezig geweest. Ik denk alleen dat het beter zou zijn om op één van de verhalen te focussen. Daarom geef ik nu een kleine introductie voor drie van de verhalen waar ik het meest mee bezig ben. Van jullie zou ik graag willen horen welk van deze verhalen jullie het meest interessant lijkt. Om zo een keuze te maken welk verhaal ik daadwerkelijk uit ga werken. De drie verhalen zijn totaal verschillend, dus ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden.

Optie 1: Het Nandrische Rijk

Het eerste verhaal speelt zich af in een soort middeleeuws koninkrijk; het Nandrische Rijk. Dit rijk kent zijn eigen geloof, eigen geschiedenis en eigen Koninklijke intriges. Het koninkrijk bestaat uit 7 provincies die allemaal een rol zullen spelen in het verhaal. In dit verhaal wil ik verschillende karakters volgen in hun reizen door het koninkrijk en hoe zij omgaan met de problemen die zij tegenkomen.

Toen ik 6 jaar geleden op kamers zat was ik al met dit verhaal bezig. Ik heb toen verschillende ideeën uitgewerkt. Ik heb een land ontworpen, een geloof bedacht, de verschillende karakters gemaakt en hele stambomen voor de families uitgetekend. Uiteindelijk heb ik verschillende verhaallijnen uitgewerkt en zelfs drie mogelijke hoofdstukken geschreven. Toch is het daar gestrand, maar er is nu dus een kans om dit weer op te pakken.

Optie 2: De Marskolonie

Dit  verhaal speelt zich af in de verre toekomst. In deze toekomst heeft de mensheid veelvuldig geprobeerd de planeet Mars bewoonbaar te maken. Door het terraformen van Mars en het ruige klimaat zijn hier meerdere pogingen voor nodig geweest. Ook op aarde heeft de mensheid de nodige problemen gehad, waardoor het contact met Mars en de kolonosatiemissies vaak verstoord is. In het verhaal volgen we een deelneemster van de nieuwe marsmissie en hoe zij terecht komt in op Mars. De samenleving waar zij in terecht komt is totaal anders dan de Aarde waar zij vandaan komt.

Voor dit verhaal heb ik veel opgezocht over de planeet Mars en bedacht hoe een maatschappij daar zou kunnen leven. In dit verhaal volg je een nieuwe missie naar Mars en wat ze aantreffen op de rode planeet. Ook hier heb ik al ideeën voor een volledig verhaal verloop, maar ik loop hier vaak vast op feitelijke problemen. Ik wil dat het dicht bij een echte situatie blijft, maar hoe zou zo’n missie er nou daadwerkelijk uitzien. Wat denken jullie, kan ik er fouten in hebben zitten, of moet het feitelijk onderbouwd zijn? En het voelt gek om het verhaal in het Nederlands te schrijven, omdat in een dergelijke situatie de wereld samen zou werken voor zo’n missie, dus zou dan niet Engels de voertaal moeten zijn?

Optie 3: Arend Jan Schuurman

Een tijdje geleden was ik bezig met het uitzoeken van mijn stamboom. Hierbij zocht ik naar de naam Schuurman uit Dinxperlo, de meisjesnaam van mijn moeder. Zo stuitte ik op Arend Jan Schuurman. Op Google vond ik in het register van de oorlogsgravenstichting zijn grafsteen op de Reichswald Forest War Cemetery in Kleve. Deze man, of jongen want hij was pas 20 jaar, is in de oorlog omgekomen.

Mijn opa had me vroeger wel eens verteld over zijn broer Jan die in de oorlog is omgekomen. Jan is samen met zijn vader (mijn overgrootvader) door granaatscherven geraakt. Zij zijn toen naar ziekenhuizen in Duitsland gebracht. Zijn vader is teruggekeerd, maar zijn broer Jan heeft het niet overleefd. Nu blijkt mijn opa’s broer Jan, dus de Arend Jan van de grafsteen.

Ik denk dat het een mooi verhaal kan zijn om te vertellen wat er destijds allemaal is gebeurd.  al zal ik niet alles naar waarheid kunnen achterhalen. Het zou dus tot op zekere hoogte een non-fictie verhaal worden, op basis van wat ik nog aan mijn opa kan vragen. De details die ook mijn opa niet kent zou ik verder moeten uitzoeken of verzinnen. Ik zou onderzoek moeten gaan doen naar de feiten en daarna naar eigen inzicht in moeten vullen om er een leesbaar verhaal van te maken.

Sidenote; Ik moet mijn opa nog vragen voor toestemming om dit verhaal uit te werken, gezien het persoonlijke  karakter van het verhaal.

De Keuze

Zoals je ziet drie totaal verschillende verhalen, met een compleet andere setting. De vraag is dus welk verhaal jullie het liefst zouden lezen? En welk verhaal jullie denken dat het best uit te werken is? Laat het me weten met de poll!

Als ik een aantal reacties heb gehad zal ik een keuze maken en hier laten weten welke het is geworden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s