Ik ben het lezen verleerd. Vroeger las ik veel en bijna elke avond in bed. Nu blijf ik voor de tv hangen totdat ik ga slapen. Het is makkelijker om Netflix op te zetten en de hele avond een serie te blijven kijken, terwijl het lezen van een boek ook heel fijn kan zijn. Om mezelf weer aan te leren om te lezen roep ik daarom de Booktober Reading Challenge in het leven! Ik ga in de komende maand vier boeken lezen, in oktober heb je dan toch al bijna 5 weken om die 4 boeken te lezen. Dat moet denk ik wel gaan lukken!

Welke boeken ga ik dan lezen? Ik zou natuurlijk de Harry Potter boeken weer kunnen gaan lezen, maar misschien moet ik er een grotere uitdaging van maken. Daarom heb ik besloten er een thema aan te hangen. 

Doordat ik vier boeken ga lezen, moest ik ook al gauw denken aan het beroemde Engelse gezegde “Something old, something new, something borrowed, something blue.” Voor deze challenge vertaal ik blue naar true, want een waargebeurd verhaal lezen lijkt me interessanter, dan een boek te kiezen omdat de kaft blauw is. Hoe vertaal ik dit gezegde naar regels voor een lees challenge;

Something Old

Om terug te gaan naar mijn liefde voor lezen zal ik terug gaan naar een boek dat ik ooit gelezen heb. Hierbij ga ik op zoek naar een boek waar ik goede herinneringen aan heb. 

Something New

Verandering van spijs doet eten.  Vandaar dat ik op zoek ga naar een nieuw boek dat het afgelopen jaar is uitgekomen.

Something Borrowed

Iedereen heeft een andere smaak en ik ben daarom benieuwd wat een ander mij aanraadt om te lezen. Vandaar dat ik een boek van iemand wil lenen om te lezen. Dus heb jij nog een aanrader die ik moet lezen, laat het me weten! (Als ik het boek dan ook nog is kan lenen zou helemaal geweldig zijn)

Something True

Bij het bedenken van de vervanger voor blue, bedacht ik me dat ik vrij weinig waargebeurde verhalen heb gelezen. Het wordt dus tijd om van fictie over te stappen op non-fictie. 

De regels voor deze challenge:

 • Aan het eind van oktober 2019, zal ik 4 boeken hebben gelezen. 
 • Elk van de vier boeken moet tenminste aan één van de categorieën voldoen
 • Alle vier de categorieën moeten vervuld zijn aan het eind van de maand.

Laat in de reacties hieronder weten als je nog leestips hebt en of je meedoet!

4 reacties

 1. Something New: mag ik ‘Adres Onbekend’ van Susin Nielsen aanraden? Dit jaar uitgekomen, en erg goed. Leest ook snel en makkelijk 😉

  En qua non-fictie/waargebeurde verhalen kan ik vooral factie aanraden. Waargebeurd, maar net even iets leesbaarder geschreven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt! Ik heb even gekeken naar Adres Onbekend van Susin Nielsen, maar zag dat die voor 13 – 15 jaar bedoeld is. Is het ook echt meer een Young Adult boek?

   Factie had ik nog niet van gehoord en kan geen goede voorbeelden vinden, heb je misschien voorbeelden van titels of schrijvers?

   Like

   1. De hoofdpersoon is een jongen van 13, maar de problematiek/de onderwerpen (dakloosheid, ouders met psychische problemen) is/zijn zeker ook interessant voor volwassenen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s