Een nieuwe poging tot een blog en ditmaal met een iets andere insteek. Dit keer ga ik het echt publiceren. Dus niet alleen online zetten, maar ook op m’n social media promoten. Het thema van deze eerste week is namelijk; Durf te Schrijven.

Durf te Schrijven 

Een tijdje terug kwam ik het schrijf-hulpboek “Durf te Schrijven” van Carry Slee tegen. Die titel en het boek bleven in m’n hoofd hangen, want ik heb al een aantal jaar een paar verhalen in mijn hoofd. Ik heb pogingen gedaan deze verhalen op te schrijven, maar het bleef altijd bij een korte poging. Vandaar dat ik hier nu meer tijd voor vrij wil maken en er daadwerkelijk iets mee wil doen. Door dit hardop uit te spreken, of zwart op wit neer te zetten, kan ik mezelf er ook beter aan houden. Dit boek zal me hopelijk ook helpen beter te schrijven, vandaar dat ik het nu gekocht heb. Hiermee zet ik dus een eerste stap richting meer schrijven.

En ook al heb ik het boek nog niet open geslagen, ik denk dat de titel ook daadwerkelijk één van de belangrijkste lessen is, Durf te Schrijven. Het blijven dromen over een verhaal dat ik zou kunnen schrijven leidt natuurlijk nergens toe. Het daadwerkelijk doen en mezelf openstellen voor kritiek (aiii) dat is iets wat ergens toe leidt. Maar je moet het wel durven. Ik vind het doodeng, maar ik ga het (juist daarom) toch doen. Blijf deze site dus in de gaten houden voor mijn eerste (soort van) gepubliceerde teksten!

Waarover te schrijven..

Dan komt natuurlijk stap 2, waarover ga ik schrijven. De vorige poging strandde jammerlijk, omdat ik niet echt een doel voor ogen had. Of eigenlijk juist te veel doelen. Iedere tekst leek namelijk meer op een opsomming van wensen en dromen, met een takenlijstje. Deze manier bleek niet echt te werken, zowel voor het schrijven als het bereiken van deze doelen. Als ik erop terugkijk was het ook niet echt interessant om te lezen.

Deze nieuwe poging heeft een nieuwe opzet. Ik schrijf gewoon over wat mij bezighoudt. Dit zijn de doelen die ik voor mezelf stel, een levensstijl die ik uit wil proberen, of onderwerpen die me interesseren en waar ik meer over wil vertellen. Dit vind je terug op dit blog onder Goals, Challenges, Top of Mind en Words. De eerste onderwerpen heb ik al bedacht en die wil ik in de komende weken uit gaan werken. Een klein overzichtje van wat komen gaat;

  • Sparen: Tom en ik zijn pas verhuisd en dat heeft natuurlijk genoeg geld gekost. Het is daarom tijd om weer te gaan sparen. Onder het kopje Goals wil ik schrijven over mijn spaardoelen, waarom en hoe. Tips zijn welkom!
  • 0 Maand: Ik wil allerlei soorten Challenges gaan doen om andere levensstijlen uit te proberen. Om inzicht te krijgen in de effecten van Challenges, moet ik natuurlijk wel een referentiekader hebben. Daarom ga ik eerst verschillende zaken bijhouden om te kunnen controleren wat de effecten zijn van de challenge die ik aanga.
  • Durf te Schrijven: Het boek van Carry Slee waarom ik deze blog opnieuw opstart. Ik heb het alleen nog niet gelezen. Het is tijd om dit boek open te slaan en te kijken wat er nou echt in staat.

Nu eindig ik toch nog met een soort van takenlijst… Maar dit keer moet je het meer zien als een voorproefje! Ik ga ervoor zorgen dat deze poging beter lukt door elke week tijd te nemen voor een blog en deze elke woensdag te posten . Blijf gerbendrenthel.com en mijn Instagram in de gaten houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s